2019-07-18

Samma symbol på förpackning och kärl för enklare återvinning

Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska sortera förpackningar som består av flera material och ibland är man osäker på vilket material som förpackningen är gjord av. För att underlätta för konsumenter har FTI tagit fram ett uppdaterat märkningssystem.

Tanken är att samma symbol ska användas på förpackningen och återvinningskärl, så att konsumenter enkelt kan matcha dem när de känner sig osäkra.

- Vi vill att sortering ska vara så enkel som möjligt. Att samma symbol finns med på både förpackning och återvinningskärl tror vi kommer att underlätta för konsumenten och minska risken en förpackning hamnar i soporna, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

FTI har börjat märka om återvinningskärl med nya dekaler, ett arbete som beräknas bli klart vid årsskiftet. På förpackningar hoppas man kunna se de nya symbolerna från och med nästa år.

- Det tar lite tid att få ut en ny märkning på förpackningar, men vi hoppas att man kommer att kunna se dem på produkter i butik under nästa år. Många som sorterar idag vill göra mera, och vi hoppas att den nya märkningen kommer att bidra till det, säger Veronica Foberg Gustafsson.

Läs mer om märkningen här

Har inga servicemeddelanden...