2019-09-06

Avfall Sverige återupptar samarbetet med FTI

Avfall Sverige har idag meddelat att de återupptar diskussionerna med FTI kring hur kommuner och näringsliv kan samarbeta för att öka den bostadsnära insamlingen av förpackningar och tidningar.

- För oss på FTI är det viktigt att ha ett gott samarbete med Avfall Sverige. Vårt fokus är miljönytta och cirkularitet och vi ser fram emot att komma vidare i diskussionerna tillsammans, kommenterar Håkan Ohlsson, VD FTI.

I maj gick Avfall Sverige ut med information om att de tills vidare valt att avbryta samarbetet med FTI kring den samverkansplattform som togs fram tillsammans med FTI och SKL i april. Syftet med arbetet är att hitta konkreta lösningar för att möta kraven i de nya förordningarna. Ambitionen från FTI:s sida har hela tiden varit att samarbetet ska återupptas och vi ser nu fram emot kommande samtal.

Underhållsarbete

Torsdagen 19 september kommer vi genomföra underhållsarbete. På grund av detta kan webbplatsen vara otillgänglig från cirka 20:00. Vi ber om överseende för de olägenheter som detta kan innebära för användare av webbplatsen.

För entreprenörer: Serverunderhållet påverkar även vår logistikportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.

För kunder: Serverunderhållet påverkar även vår kundportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.

sv