Sommar i Materialvärlden

Sommarlov och semestrar är i full gång, en härlig period som för barnfamiljer även kan innebära en hel del utmaningar. För att underlätta för alla familjer och samtidigt sprida kunskap om återvinning gör FTI nu en inspirerande sommarkampanj för Materialvärlden.

Värme, ett ständigt smörjande av solkräm, långa bilfärder och uttråkade barn hör sommaren till och det kan ibland bli riktigt utmanande för föräldrar. Då kan Materialvärlden vara en del av lösningen. Vi har tagit fram material som kan hjälpa till att göra energikrävande aktiviteter till något roligt, där barnen i den digitala Materialvärlden får lära sig om återvinning tillsammans med materialisarna som äter förpackningar.

Varför inte spela spel, läsa/lyssna på bok eller introducera en ny hit med materialisarnas egen låt under bilresan? Eller kanske titta på musikvideo och lära sig materialisdansen när det finns mycket spring i benen?

- Med den här kampanjen vill vi underlätta semestern och samtidigt sprida kunskap och återvinning. Genom tips på roliga aktiviteter för uttråkade barn under långa bilresor eller spel och underhållande sagor där man också lär sig saker blir det ju en härlig win-win, säger Veronica Foberg Gustafsson, Kommunikationschef på FTI.

Hitta låt, spel, utmaningar och mycket mer på Materialvärlden.se

Har inga servicemeddelanden...